OPREMA ZA RONJENJE
|   HRVATSKI   |   ENGLISH   |    DEUTSCH   |
O NAMA SMJEŠTAJ RONJENJE INFO PHOTO PAEDIA VIDEO BLOG gliseri s kojima se roni u centru Kornati nautilus ronilačka oprema
kornati-nautilus@globalnet.hr photo: mirjana matoš
MURTER - HRVATSKA

Plovila

Ovisno o veličini grupe, koristimo gliser u koji stane 8 ronioca s  opremom te veći brod u koji stane 12-14 ronioca s opremom. Ukoliko je potrebno osigurat ćemo i dodatni brod za velike grupe. Moguće je i primanje osoba koje ne rone, ako za njih ima mjesta,  ovisno o prijavljenim roniocima.  Plovidba do lokacije zarona varira od pola sata do sat i pol.  U slučaju najavljene veće grupe ronioca, najčešće se odlazi na  atraktivnije, dalje lokacije (Žut, Kornati, Žirje). 

Ronjenje - oprema

Od ronilačke opreme osiguravamo roniocima boce za ronjenje koje su  ujedno uključene u cijenu zarona. Također roniocima koji rone s našim  centrom iznajmljujemo i ostalu opremu za ronjenje (odijela, maske,  peraje, disalice, olova, regulatore zraka, kompjutere, prsluke.)  Oprema za ronjenje se treba pravovremeno isprobati, najbolje dan prije  ronjenja, a nakon svakog zarona, praksa je da ronioc ispere ronilačku  opremu u kojoj je ronio u slatkoj vodi te je nakon sušenja pospremi.   Oprema za ronjenje (vlastita ili posuđena) čuva se u posebnom  prostoru koji se zaključava.  Osim agregata koji puni boce zrakom, posjedujemo i agregat za  punjenje boca nitroxom. 
RONILAČKI CENTAR KORNATI NAUTILUS